3D tattoo

3D tattoo

4 OLIKA METODER FÖR ÖGONBRYN

3D, Microblading
Vid 3D bryn ”Microblading” jobbar vi med ett manuellt verktyg där tunna streck ristas in i huden för att efterlikna brynhår. Färgen väljer vi utefter dina egna hårstrån för att det ska se naturligt ut. Önskar du tatuera med en mörkare nyans rekommenderar vi att du färgar dina bryn ca 1 vecka innan.
3D ögonbryn passar inte de med oljig hy, stora porer, ytliga blodkärl eller djupa rynkor i brynen. Strecken kan då flyta ut och bli suddiga och puderbryn är då ett bättre alternativ.
Hållbarheten för 3D microblading är upp till 3 år. Men påfyllning sker vanligtvis mellan 1-2 år efter.

3D, Maskin
3D ögonbryn går även att utföra med micropigmenteringsmaskin och hos oss är Sandra Edlund expert på det. Strecken görs med hjälp av en nål som jobbar in och ut i hög hastighet och gör små prickar i huden som bildar streck.
Med maskinen blir strecken lite mjukare och eventuellt något tjockare än med microblading, men hållbarheten är längre och metoden är lite skonsammare för huden.
Hållbarheten för 3D ögonbryn är upp till 5 år. Men påfyllning sker vanligtvis mellan 1-3 år efter beroende på hudtyp mm.

Puderbryn
Puderögonbryn utförs genom att man skuggar in färgen i brynformen, och det blir ej streck som vid 3D.
Det går att få det lätt skuggat till mer ifyllda bryn och även med en såkallad ”ombreeffekt”. Valet diskuteras på behandlingen med terapeuten.
Med puderbryn kan man även täcka över en äldre bryntatuering. (obs! maila bilder iförväg för bedömning).
Hållbarheten är upp till 5 år, men påfyllning sker vanligtvis 1-3 år efter beroende på hudtyp mm.

Kombinerad teknik
Man kan även kombinera teknikerna mellan 3D och puderögonbryn, för att tex få fylligare effekt än med enbart 3D.

Se det först

Prislistan:

3D ögonbryn första besök 2000:-
3D ögonbryn andra besök 1500:-
3D ögonbryn tredje besök 1000:-
Oftast räcker det med två besök
Vanlig ögonbryn tattoo första besök 1200:-
Vanlig ögonbryn tattoo Anders besök 800:-
Vanlig ögonbryn tattoo tredje besök  600:-
Oftast räcker det med två besök
Fransmarkering uppe första besök 1000:-
Fransmarkering uppe andra besök 1000:-
Fransmarkering nere första besök 1000:-
Fransmarkering nere andra besök 1000:-
Eyeliner tattoo ögonlock första besök 2000:-
Eyeliner tattoo ögonlock  andra besök 1500:-
Eyeliner tattoo under ögat första besök 2000:-
Eyeliner tattoo under ögat andra besök 1500:-
Leppline tattoo första besök 2000:-
Leppline tattoo andra besök 1500:-
Lepp fyllning tattoo första besök 2000:-
Lepp fyllning tattoo andra besök 1500:-

Kosmetisk Tatuering

Microblading /3D bryn är en realtivt ny, manuell metod av ögonbrynstatuering. När man jobbar med microblading så använder man ett handverktyg som innehåller disponibla mikroblad. Till skillnad från annan permanent make-up så lägger man färgen närmare hudens yta och får ett skarpare, mer natutligt resultat av de tatuerade stråna.

Den här metoden är optimal för alla som vill förbättra utseendet på sina ögonbryn. Resultatet ser naturligt ut och ger hår-liknande linjer. Personer som lider av håravfall eller inte har så mycket ögonbryn kan ha stor nytta av microblading. Likväl personer som inte är nöjda med sina ögonbryn.

De pigment som används har tagit fram för att matcha din utsprungliga ögonbrynsfärg, och om ögonbrynet fortfarande finns kvar, för att smälta in. Resultatet är ett naturligt fylligt ögonbryn.

Till en början framstår ögonbrynen som mörkare men bleknar avsevärt inom en två-veckors period. Det är absolut nödvändligt med en touch up efter 4-6 veckor eftersom det är väldigt svårt att förutspå hur väl din hud kommer att behålla pigmentet.

Resultatet kan vara allt mellan 1-3 år beroende på olika faktorer som påverkar behandlingen bla. immunsystemet, solljus, bildandet av nya celler. Oavsett så rekommenderas att man bättrar på brynen en gång om året för att behålla formen och mättnaden på pigmentet.

Puderbryn görs med maskin och ger ett mer skuggigt, sminkat resultat. Detta ser ofta bättre ut på de med lite mindre hår i de egna bryn.

Medicinska överväganden:
Diabetes typ 1. Läkningen kan påverkas. Högre risk för infektion.
Glaukom (grön starr)
Blödningssjukdommar
Mitralklaffsprolaps (Barlows Syndrom)
Konstgjorda leder
Hepes Simplex
Graviditet
Keloidbildning eller hypertrofisk ärrbildning
Hjärtproblem
Högt blodtryck
Levaxin- kan påverka färgen och läka kallare.
Botex de senaste två månaderna
Fräknar, leverfläckar eller andra dyskromier i behandlingområdet

All behandling, medicinering eller sjukdom som äventyrar immunsystemets effektivitet och kroppens läkningsprocess gör dig inte till en optimal kandidat för microblading. Ett allergitest kan göras och kostndsfri konsultation ingår om du känner dig orolig.

Ny stråteknik ger permanent tatuering ett realistiskt utseende

Permanent makeup, eller kosmetisk pigmentering har de senaste åren blivit allt vanligare. Och det är ju faktiskt väldigt praktiskt i många fall, t.ex. vid allergier mot kosmetika eller vid känslighet, om du börjar se lite sämre, eller om händerna inte är lika stadiga. Vissa använder kosmetisk pigmentering för att underlätta i vardagen och spara tid vid applicering av smink på morgonen eller efter träning vid en livsstil som är mer aktiv – då permanent makeup sitter på plats även efter bad eller träning. Vissa får tunna eller glesa ögonbryn efter år av plockning och då kan man med kosmetisk pigmentering fylla i dem och göra dem naturliga igen. Men kosmetisk pigmentering används också medicinskt och kan vara ett hjälpmedel vid rekonstruktion av vårtgård efter operation, tatuera hårbotten likt hårstrån med färg vid fläckvis håravfall som alopecia.

Tekniken som används idag skiljer sig mycket från det du kanske sett tidigare i form av blanka blåsvarta heltäckande ögonbryn. Idag är nålarna så tunna att man kan tatuera varje strå för sig, i vilken riktning man önskar lägga det. Det gör att resultatet blir så nära verkliga bryn att det är svårt att se skillnad. Det är detta som kallas 3D-teknik eller 3D-bryn och dessa skapas med en liten nätt penna för snygga och realistiska ögonbryn.

Kontakta Oss